OVIDIU KOMORNYIK - ARTIST - BIOGRAFIE

Ovidiu Komornyik s-a nascut la 29 ianuarie 1969, in municipiul Dej, judetul Cluj.

Talentul si pasiunea pentru muzica l-au remarcat inca din primii ani de scoala, ca solist al corului de copii, iar ulterior ca solist al scolii. Acompaniat la pian de catre profesoara sa de muzica, a castigat numeroase premii, la concursurile scolare si serbarile de gen.

Dragostea pentru muzica a crescut odata cu el, iar la 14 ani, reuseste sa isi cumpere prima chitara cu banii castigati chiar din munca sa (pentru ca nu avea posibilitati materiale, a fost “fericit sa bata covoarele vecinilor, pentru cativa lei”, pe care ii strangea sarguincios, asa cum marturiseste, zambind, acum).

Intr-o perioada in care folkul detinea topul preferintelor, paseste astfel pe ...
  OVIDIU KOMORNYIK - COMPOZITOR

Debutul in calitate de compozitor si textier are loc in 1999.Astfel incepe colaborarea cu mari artisti ai Romaniei: Mirabela Dauer, Elena Carstea, Sanda Ladosi, Gabriel Dorobantu, Marina Florea, Anca Turcasiu... etc.
In primul an de compozitie participa la Festivalul de la Mamaia, editia 2000, la doua sectiuni: Slagare – “Frumoasa mea”(solist Marcel Pavel) si  Creatie– “Eu cred”(solist Ovidiu Komornyik).

In luna decembrie a anului 2000, piesa “Frumoasa mea” este declarata piesa anului de catre majoritatea posturilor de radio din tara, inclusiv postul national, Radio Romania, dar si de topurile realizate de presa scrisa.

In calitate de compozitor, in acelasi an, Ovidiu Komornyik a castigat doua premii: Premiul de Popularitate si Trofeul Festivalului Cantecului de dragoste, transmis in direct de TVR.

...  OVIDIU KOMORNYIK - DISTINCTII

 

1985 Reprezentand judetul Hunedoara, castiga locul I la "Cantarea Romaniei" la doua sectiuni (Folk si muzica usoara)

1988-1990 Obtine distinctii si premii dintre cele mai mari, la diverse festivaluri interjudetene, cum ar fi: “Stelele Cetatii” – Deva, “Floarea de lotus” – Oradea, “Nufarul alb” Sfantu Gheorghe.  OVIDIU KOMORNYIK - PRODUCATOR - CASA DE PRODUCTIE OVOMUSIC

In 2005  infiinteaza  Casa de Productie Ovo Music si astfel devine propriul sau producator.

Casa de Productie Ovo Music faciliteaza accesul marelui public la muzica de buna calitate promovand cei mai consacrati artisti romani printre care: Angela Similea, Ovidiu Komornyik, Florin Piersic, Dida Dragan, Marcel Pavel, Luminita Anghel, Anastasia Lazariuc, Gabriel Dorobantu, Gabriel Cotabita, Mihai Constantinescu, Corina Chiriac, Carmen Radulescu, Adrian Daminescu, Florin Muresan, Sanda Lado?i, Oana Sarbu, Adrian Enache, Zoia Alecu, Silvia Dumitrescu, Cornel Verban, Lucia Bubulac, Daniel Iordachioaie ...si multi altii.